Löpträning & programVarför ett träningsprogram?
Det enkla svaret är att jag som din löpcoach ska hjälpa dig att bli en bättre löpare. Sannolikt bättre än utan program.
Det lite längre svaret är att jag arbetar för att du ska slippa göra nybörjarens misstag, den ambitiöses misstag eller träningsnördens misstag. Och att du ska utvecklas som löpare.

Mål
Det är helt upp till dig själv att sätta ett mål. Mitt mål som din löpcoach är att hjälpa dig dit.
Jag gör program för kortare och längre distanser. Program för att starta och fortsätta rörelse och aktivitet i livet eller program för att nå ett specifikt mål.

Löpträning
Som din löpcoach bygger jag ditt program så att du får kontinuitet, progression och variation. Allt för att du ska utvecklas och samtidigt minska riskerna för överbelastning. 

Ditt träningsprogram
Beroende på dina förutsättningar och ditt mål kan ett träningsschema omfatta allt från två tre löppass i veckan till kanske fem sex pass. Dessutom kan du göra några enkla test under vägen för att mäta din utveckling.

Glöm inte att utnyttja ditt friskvårdsbidrag! 
Kvitto ges efter all coachning för att du ska få ersättning enligt friskvårdsbidraget. 
 


Mina tjänster

NYHET - Kortare konditionslopp 2019

Fyra till sex månaders personligt träningsprogram inför ett konditionslopp under 2019. Planerar du en halvmara, ett swimrun eller ett triathlon och önskar hjälp med din träning? Då är detta något för dig! Här fokuseras på långsiktighet, planering och lagom ökning av träningsdosen. Du får ett individanpassat träningsschema med fokus på löpningen för hela perioden. Beroende på ditt val av konditionslopp så ges en översiktlig träningsplanering av de andra grenarna (tex simning, cykel) för att du ska hitta en balans i dina träningsveckor. Program för styrketräning och ökad rörlighet ingår. Regelbunden kontakt för avstämning eller korrigering.
Start under vintern 18/19 beroende på ditt mål.
400 kr/månad

NYHET - Längre konditionslopp 2019
Fem till åtta månaders personligt träningsprogram inför ett längre konditionslopp under 2019. Planerar du ett marathon, ett långt swimrun eller ett långt triathlon och önskar vara väl förberedd med god struktur och planering av dina träningsveckor? Då är detta något för dig!
Här fokuseras på att bygga bra hållfasthet i kroppen, tydlighet med olika träningsblock och långsam progression av träningsvolymen. Du får ett träningsschema efter dina förutsättningar och efter ditt mål, med fokus på löpningen för hela perioden. Rekommendationer, riklinjer och enstaka detaljer ges för de eventuella andra grenarna (beroende på ditt mål).
- Löpanalys med fokus på teknik, styrka och rörlighet (vid starten)
- Träningsprogram med fokus på löpning inkl simning och cykel (mindre detaljerat)
- Program för styrketräning och rörlighet
- Regelbunden kontakt
Start under vintern 18/19 beroende på ditt mål.
500 kr/månad

Träningsprogram - nybörjare
BLI EN LÖPARE. Träningsprogram för en fast period om två månader.
Innebär en perfekt träningsstart för att komma igång och göra löpningen till en bra rutin. Kanske för att klara av ditt första motionslopp! 3 pass per vecka.
250 kr

Träningsprogram - motionär/rutinerad
TA DIN LÖPNING TILL NÄSTA NIVÅ. Träningsprogram för att variera din löpning och för att utveckla dig. Eller som en förberedelse inför ett motionslopp. Förutsätter oftast någon sorts träningsvana med regelbunden konditionsträning.
Kontakt en gång per månad för utvärdering och eventuell korrigering.
Tre till sex pass per vecka (eller fler), beroende på övrig träning och ditt mål.
300 kr/månad

Löpanalys
Analys av löpteknik inkl filmning, gemensamt träningspass med återkoppling eller instruktion av löpteknik och övningar.
Ger en utmärkt dos teknik och påbyggnad för löparen som vill bli snabbare eller uthålligare. Handlar inte om att lära sig en helt ny löpstil utan istället om mindre korrigeringar som ökar effektivitet, snabbhet eller bidrar till ett skonsammare löpsteg.
500 kr - en person/timme
850 kr - parvis/timme
Pris och innehåll enligt överenskommelse om fler än två personer.

Styrketräning
Löpspecifik styrketräning som följer ditt träningsprogram. Syftet är att öka din prestation och att minska risken för skador.
100 kr/månad tillsammans med ett löpprogram

Regelbunden kontakt
Önskar du regelbunden tät kontakt (varje vecka) för att stämma av dina framsteg, för att diskutera upplägg eller vill ha möjligheten att hela tiden anpassa och ändra i ett pågående program så bokar vi det - passar både för nybörjare och mer erfarna löpare.
100 kr/månad

Personlig träning, konditionstest mm
Önskar du ett instruerande träningspass? Vill du veta din kapacitet eller få en fingervisning om din konditionsförmåga? Hör av dig så bokar vi det du önskar.
500 kr - en person/timme

Företag
Jag föreläser om löpning eller håller i löpgrupper för företag eller andra grupper. Kontaka mig angående önskemål och prisuppgift.


KOM IHÅG!

Efter din betalning får du kvitto så att du kan utnyttja ditt friskvårdsbidrag.
Mer info på Skatteverket.se