Löpargrupp


Löpargruppen i Bankekind

Löpargruppen i Bankekind vänder sig till dig som vill träna löpning tillsammans med andra. Om du är nybörjare eller mer erfaren spelar ingen roll. Om du tar det lugnt eller springer snabbt som vinden har ingen betydelse. Kan du gå och jogga omväxlande så kan du definitivt delta! 

Du guidas genom olika typer av löppass som alla har det gemensamt att man drar sig för att träna på det sättet själv. Passen är vanligen av intervallkaraktär och innebär att man förbättrar sin snabbhet, styrka och uthållighet.

Passen inleds med en kortare presentation och hur det ska anpassas för att fungera optimalt för dig. Vi håller ihop gruppen inom samma område för ökad gemenskap och för att kunna peppa varandra. Du får feed-back och instrueras där det behövs eller där det önskas.

Höstterminen 2018
Start måndagen 3 sept kl 19:30, samling vid Bankekindskolan
10 träningspass
Fokus under denna termin kommer delvis ligga på löpstyrka och rörlighet, dvs en bra grund inför vinter- och vårträningen.
Drygt en timme inkl kort uppvärmning
Vecka 36-45
Terminsavgift: 350 kr

Tillval: från och med höstens start av Löpargruppen är det möjligt att lägga till ett träningsprogram för löpstyrka/rörlighet som sträcker sig över terminens pass. Övningarna kräver ett minimum av tillbehör och ska kunna utföras hemma. Tillvalet innebär en serie övningar du kan utföra minst två gånger per vecka och övningarna varierar delvis under veckorna 36 till 45. 

Tre val går att göra:
1. Nybörjaren - fokus på att stärka löpmuskulatur för att minska risken för överansträngning med ökad löpning
2. Akilleshälen - fokus på övningar för att minska problem i ett område du redan känner till, dvs något som strular till och från (obs, handlar inte om aktiv rehabilitering). Meddela mig din akilleshäl!
3. Progressionen - passar dig som tränat ett tag och vill addera styrka och rörlighet för att kunna ta din löpning till nästa nivå
Terminsavgift löpstyrka 150 kr

Anmälan
Anmäl dig genom att mejla mig så bekräftar jag din anmälan med mer information.
nilssonslopning@gmail.com
 

Löpgruppen HT 2017 med Frida Södermark som gästtränare
Löpgruppen HT 2017 med Frida Södermark som gästtränare