Löpargrupp


LÖPARGRUPPEN I BANKEKIND vänder sig till dig som vill träna löpning tillsammans med andra. Om du är nybörjare eller mer erfaren spelar ingen roll. Om du tar det lugnt eller springer snabbt som vinden har ingen betydelse. Kan du omväxlande gå och jogga så kan du definitivt delta!

Du guidas genom olika typer av löppass som vanligen är av intervallkaraktär och innebär att du förbättrar din snabbhet, styrka och uthållighet. Dessa pass upplevs ibland svåra att få till på egen hand, därför betar vi av dom i grupp.

Passen inleds med en kortare presentation om hur det ska anpassas för att fungera optimalt för dig. Vi håller ihop gruppen inom samma område för ökad gemenskap och för att kunna peppa varandra. Du får feed-back och instrueras där det behövs eller där det önskas.


VT 2019
Start måndagen 4 mars kl 19:30. Samling vid Bankekindskolan.
10 träningspass
Under denna termin kommer förbättrad kondition vara i fokus. Löppassen kommer under terminen att ändra karaktär för att ge god förberedelse till eventuella Vårrus, Blodomlopp eller andra motionslopp. Naturligtvis behöver man inte ha några sådana planer för att delta, orken och konditionen kommer ändå att bli bättre. 
Härtill kommer också en del löpteknik och löpspecifik styrketräning.
Drygt en timme inkl uppvärmning.
OBS! Reflexväst är obligatorisk vid skymning/mörker
Vecka 10-19
Terminsavgift: 350 kr

Tillval styrka/rörlighet: Även denna termin är det möjligt att lägga till ett träningsprogram för löpstyrka/rörlighet. Jag rekommenderar att du som deltar i löpargruppen kompletterar löpningen med någon form av styrke- och rörelseträning för att minska risken för överbelastning. Komplettera efter eget huvud eller via detta tillval.

Övningarna kräver ett minimum av tillbehör och ska kunna utföras hemma. Tillvalet innebär en serie övningar du kan utföra minst två gånger per vecka och övningarna varierar delvis under veckorna 10 till 19. 
Programmet för styrka/rörlighet minskar risken för överbelastning och bidrar till att utveckla din löpning.
Terminsavgift löpstyrka 200 kr

Anmälan
Anmäl dig genom att mejla mig så bekräftar jag din anmälan med mer information.
nilssonslopning@gmail.com

Löpgruppen HT 2017 med Frida Södermark som gästtränare
Löpgruppen HT 2017 med Frida Södermark som gästtränare